Naast het verzorgen van een gastles of bedrijfsbezoek op vraag van een school kan een Techniek Ambassadeur gevraagd worden door het Huis van de Techniek om mee te werken aan een activiteit of evenement. Uiteraard altijd in relatie met techniek. Bekijk de onderstaande voorbeelden of de agenda voor de verschillende activiteiten.

Open Havendag

In een stand met andere Techniek Ambassadeurs, met een leuke doe-activiteit om bezoekers (van jong tot oud) te informeren en enthousiasmeren over techniek en je beroep.

>> Ga naar de website

Minizonnebootrace

Als jurylid voor de wedstrijd waar leerlingen van Zeeuwse basisscholen strijden om de eerste prijs als het gaat om de snelste, meest creatieve en best afgewerkte boot op zonne-energie.

>> Ga naar de website

GirlsFuture

Het voorwoord verzorgen of geïnterviewd worden. GirlsFuture is een glossy bedoeld voor meisjes op het voortgezet onderwijs in Zeeland om ze te laten zien dat techniek ook een mooie optie is voor meisjes.

>> Ga naar de website

Wetenschapsdag

Met andere Techniek Ambassadeurs, met een leuke doe-activiteit om bezoekers (voornamelijk kinderen van basisschoolleeftijd met hun ouders) te informeren en enthousiasmeren over techniek en je beroep.

>> Meer informatie

GirlsDay

Tijdens de GirlsDay een rondleiding – inclusief doe-activiteit – verzorgen op de landelijke dag waar bedrijven hun deuren openen voor meisjes, om ze te laten kennismaken met de interessante en uitdagende wereld van de techniek.

>> Ga naar de website

Beroepenoriëntatie Techniek Zeeland

Tijdens de jaarlijkse BTZ-dagen met andere Techniek Ambassadeurs een workshop verzorgen voor leerlingen van de tweede klas uit het voortgezet onderwijs.

>> Ga naar de website

Techniek Ambassadeur in het basisonderwijs

Op langere termijn een basisschool ondersteunen bij het vormgeven van het techniekonderwijs.

>> Meer informatie