Voor wie?

Werk je in de techniek en bent enthousiast voor je vak? Lijkt het je leuk passie te delen met jongeren? Dan is de cursus Techniek Ambassadeurs vast iets voor jou!

Wat doen Techniek Ambassadeurs?

Als Techniek Ambassadeur kun je door scholen gevraagd worden een gastles te geven op school (van basisonderwijs tot en met hbo) of een groep scholieren rond te leiden op je bedrijf. Je kunt gekoppeld worden aan een basisschool en meedenken over het techniekonderwijs. Je kunt ingezet worden op evenementen zoals de Open Havendag, de Wetenschapsdag, de Girlsday, de GirlsFuture en de Minizonnebootrace.

Je kiest zelf waar je wel en niet aan mee wilt doen en hoeveel tijd je wilt en kunt besteden aan je Techniek Ambassadeurschap.

‘De enthousiaste leraren van de cursus Techniek Ambassadeur hebben me goed voorbereid op mijn rol als Techniek Ambassadeur.‘
Thomas Epskamp, Trinseo
‘Door de cursus Techniek Ambassadeur ben ik me meer bewust van mezelf, hoe ik overkom en hoe ik dat kan beïnvloeden.’
Diana Wattel, Eastman Chemical Company

Wat houdt de cursus in?

Leon Boeije, techneut en cursist Techniek Ambassadeur, vertelt waarom hij deelneemt aan de cursus en waar ze op dag 3 van de cursus mee bezig zijn.

In vier cursusdagen werken we samen aan manieren om een positief beeld over techniek over te brengen op jongeren. Je leert de informatie die je wilt overbrengen af te stemmen op je doelgroep. Verschillende presentatietechnieken komen aan de orde en je maakt eigen presentatiemateriaal. Steeds terugkerende onderdelen zijn:

  • Presentatie-technieken, aan de hand van het zevenstappenplan en doelgroepeninformatie;

  • Contacten met ervaren Techniek Ambassadeurs die tijdens de lessen vertellen over hun ervaringen;

  • Oefenen van onderdelen van de presentaties tijdens de cursusavonden. Na 4 lessen is je presentatie klaar. Je bentdan voorbereid op het geven van gastlessen.

Tijdens de vier lessen ontwikkel je een doe-activiteit en een op maat gemaakte PowerPointpresentatie over werken in de techniek.

In kleine groepjes zien we elkaar tijdens de vijfde bijeenkomst: de gastles op een school. Dis is het examen van de cursus. In de gastles presenteer je jezelf, je test de doe-activiteit en je PowerPoint. Deelnemers die het hele traject met een goed gevolg doorlopen, ontvangen het certificaat “Techniek Ambassadeur Bedrijf+School” op de zesde, afsluitende bijeenkomst.

Wat kost het?

Deelname voor technici die werkzaam zijn bij participanten van het Huis van de Techniek is gratis (informeer naar de voorwaarden).

Overige deelnemers betalen een bijdrage van € 500,- (excl. BTW).

Nog vragen?

Neem contact op met Marijke Pool via telefoonnummer 06 – 53 84 30 94.

Meld je aan!

Interesse?

Lijkt het je leuk om jongeren te informeren en enthousiasmeren? Meld je aan voor de cursus Techniek Ambassadeur!
Meld je aan!