Al jaren is er behoefte aan meer praktijkkennis binnen het onderwijs. Daarnaast gaan veel techniekdocenten op vmbo- en mbo-scholen de komende jaren met pensioen. Onderwijsinstellingen zijn dringend op zoek naar vervangers; mensen die de praktijk al in de vingers hebben en hun kennis en ervaring graag willen overdragen aan de huidige generatie jongeren.

Om in deze behoefte te voorzien, is eind 2018 het project Hybride Techniekopleiders van start gegaan. Met het project worden technische professionals opgeleid tot hybride docent. Zo brengen zij de praktijk naar het onderwijs én werken ze aan hun eigen ontwikkeling. Met het afronden van de opleiding zijn ze geen bevoegde docenten, maar verzorgen onder begeleiding lessen. Daarnaast kunnen ze verder leren om tweedegraads docent te worden. De professionals zullen hun rol als Hybride Techniekopleider combineren met hun huidige baan.

Meer informatie over het project vind je op de website van Huis van de Techniek. Wil je contact met een van de opleiders? Klik dan hier.