Steeds minder jongeren kiezen voor een technische opleiding. In Zeeland is dit niet anders dan in de rest van Nederland. Plus hebben we hier ook te maken met ontgroening, dus minder jongeren. Het Huis van de Techniek wil hier iets aan doen met Techniek Ambassadeurs. Door middel van onder meer gastlessen, bedrijfsbezoeken en onderzoeks- en ontwerpopdrachten worden zij ingezet om Zeeuwse scholieren in aanraking te brengen met de interessante en uitdagende kanten van techniek in de praktijk.

Jongeren voelen zich vooral aangesproken door mensen die al werkzaam zijn in een functie welke aansluit bij hun opleidingsniveau. Huis van de Techniek zoekt daarom mbo- en hbo-ers die Techniek Ambassadeur willen worden en jongeren willen informeren over- en enthousiasmeren voor techniek . Mensen uit alle technische sectoren zijn welkom. Bouwkunde, chemie, civiele techniek, informatica, werktuigbouwkunde, electro, maritiem, laboratorium, logistiek…

Geïnteresseerden worden binnen een paar maanden opgeleid tot Techniek Ambassadeur. Ze kunnen gastlessen geven op scholen (van basisonderwijs tot en met hbo), groepen scholieren rondleiden op hun bedrijf, gekoppeld worden aan een basisschool en meedenken over het techniekonderwijs, ingezet worden op evenementen zoals de Open Havendag, de Wetenschapsdag, de Minizonnebootrace, de Girlsday, GirlsFuture enz.

Zij zijn Techniek Ambassadeur

Meld je aan

Ben jij een techneut met passie voor je vak?

Lijkt het je leuk om jongeren te informeren en enthousiasmeren? Meld je aan voor de cursus Techniek Ambassadeur!
Meld je aan