Acht enthousiaste Zeeuwse techneuten mogen zich sinds deze week Techniek Ambassadeur noemen. Zij doorliepen met goed gevolg de cursus Techniek Ambassadeur en zijn klaar om jongeren in Zeeland te inspireren en enthousiasmeren als het gaat om techniek. 

In vier cursusdagen werd er toegewerkt naar het examen, dat bestond uit het geven van een gastles in een 1e klas van het vmbo. De cursisten begonnen met een korte klassikale presentatie en sloten af met een technische doe-activiteit. Leerlingen schreven hun naam met lijm, maakten een lavalamp, experimenteerden met luchtdruk, mochten testen of het onbreekbaar plastic echt niet kapot te krijgen was, maakten kennis met kleppen en afsluiters, produceerden zelf energie, maakten van een melkpak een portemonnee of probeerden een paperclip te laten drijven. Het doel om jongens en meisjes te laten kennismaken met technische beroepen en ze hierbij het gevoel te geven dat een beroep in de techniek leuker is dan ze wellicht denken werd hiermee ruim behaald.

Docenten kunnen Techniek Ambassadeurs uitnodigen om een gastles op school te verzorgen of bij ze op bezoek gaan met de Techniekbus. Alle scholen, van basisonderwijs tot en met hbo, kunnen hier gebruik van maken. Nu nog via www.bedrijfplusschool.eu maar na de zomer ook via www.techniekambassadeurszeeland.nl. Inmiddels zijn er 81 Techniek Ambassadeurs beschikbaar in Zeeland.

Op de foto van links naar rechts:

Mary Remijnse, docent – Diana Wattel, Eastman Chemical Company – Bart Goedemondt, EPZ – Mischa van Bree, Trinseo – Maurice van Dijk, Trinseo – Leon Boeije, Eastman Chemical Company – Vicente Quandt, docent – Ron van de Veire, Elocoat – Thomas Epskamp, Trinseo – Alex Kitselaar, EPZ.